THE PRIORITY NATIONAL PROJECT «EDUCATION»: TEACHING THE EFFECTIVE BUSINESS DIALOGUE IN THE POLYCULTURAL ENVIRONMENT

Cover Page

Cite item

Abstract

The features of the intercultural business communications caused by discrepancy of prevailing types of activity of the person in different cultures, by stereotypic representations of people of one national culture about the representatives of another group, discrepancy of language pictures of the world, traditions of business dialogue specific to Russia are considered in the article.

About the authors

A A Denisova

Peoples’ Friendship University of Russia

Miklukho-Maklaya str., 6, Moscow, Russia, 117198

References

  1. Абульханова К.А. Мировоззренческий смысл и научное значение категории субъекта // Российский менталитет: вопросы психологической теории и практики. - М., 1997.
  2. Лабунская В.А. Социально-психологические презентации толерантного - интолерантного межличностного общения. - Ростов-на-Дону, 2002.
  3. Владимирова Т.Е. Призванные в общение: Русский дискурс в межкультурной коммуникации. - М.: КомКнига, 2007.
  4. Климов Е.А. Психологическая мысль в народном сознании далекого прошлого (Для широкого круга читателей): Учебное пособие. - М.: Московский психолого-социальный институт, 2006.
  5. Льюис Ричард Д. Деловые культуры в международном бизнесе. От столкновения к взаимопониманию / Пер. с англ. 2-е изд. - М.: Дело, 2001.
  6. Федотов Г.П. Стихи духовные. Русская народная вера по духовным стихам. - М., 1991.
  7. Шихирев П.Н. Принципы ведения дел в России. - М.: Финансы и статистика, 1998.
  8. Андерсон Р., Шихирев П.Н. «Акулы» и «дельфины»: Психология и этика российско-американского делового партнерства. - М.: Дело ЛТД, 1994.
  9. Pychmond, Yale. From Niet to Da: Understanding the Russians, Yarmouth, ME: Intercultural Press, 1992.

Copyright (c) 2008 Denisova A.A.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies