Conceptual and empirical findings and gaps of the history of emotions. Review of the book: Plamper J. Istorija emotsij [The History of Emotions]. Per. s angl. K. Levinsona. Moscow: Novoe literaturnoe obozrenie; 2018. 568 p

Cover Page

Cite item

Abstract

About the authors

I V Trotsuk

Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration; Peoples’ Friendship University of Russia (RUDN University)

Email: irina.trotsuk@yandex.ru

References

  1. Гийому Ж. Лингвистическая история концептуальных словоупотреблений, проверенная на опыте лингвистических событий // История понятий, история дискурса, история менталитета / Сб. статей под ред. Х.Э. Бёдекера. М., 2010.
  2. Зорин А.Л. Появление героя: Из истории русской эмоциональной культуры конца XVIII - начала XIX века. М., 2016.
  3. Индекс счастья // http://soc.fom.ru/obshchestvo/11037.
  4. Копосов Н.Е. Замкнутая вселенная символов: к истории лингвистической парадигмы // Социологический журнал. 1997. № 4.
  5. Луман Н. Общество как социальная система. М., 2004.
  6. Секрет счастья самых счастливых россиян // http://fom.ru/blogs/11751.
  7. Сонтаг С. О фотографии. М., 2013.
  8. Счастье // https://www.levada.ru/2017/12/26/17369.
  9. Счастье есть! Сколько счастливых людей в России, и что делает их счастливыми // http://fom.ru/Tema-predlozhena-polzovatelem/11028.
  10. Счастье и кризис: кому на Руси жить хорошо? // https://wciom.ru/index.php?id=236&uid=296.
  11. Троцук И.В. Текстовый анализ в социологии: проблемы и обещания разных типов «чтения» слабоструктурированных данных. М., 2014.
  12. Уровень счастья в России-2016 // https://wciom.ru/index.php?id=236&uid=115976.
  13. Löfgren L. Life as an autolinguistic phenomenon // Autopoiesis: A Theory of Living Organization / M. Zeleny (ed). N.Y., 1981.
  14. Veenhoven R. Hedonism and happiness // Journal of Happiness Studies. 2003. No. 4.

Copyright (c) 2018 Trotsuk I.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies