Cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component

封面

如何引用文章

详细

The article is dedicated to the cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component on the example of Spanish language.

作者简介

E Smirnova

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty

L Yliynisheva

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty

参考

  1. Виноградов В.С. Лексикология испанского языка. — М.: Высшая школа, 2003. — C. 213—214.
  2. Мамонтов А.С. Язык и культура: сопоставительный аспект изучения. — М., 2000. — С. 63.
  3. Писанова Т.В. Ценностная система представлений о пище и традициях ее употребления в кулинарном тезаурусе испанского языка // Актуальные проблемы современного языкознания. — М.: Изд-во РУДН, 2009. — С. 222.
  4. Ревель Ж.-Ф. Кухня и культура: Литературная история гастрономических вкусов от Античности до наших дней / Пер. с франц. А. Лущанова. — Екатеринбург: У-Фактория, 2004. — С. 14—19.
  5. Чеснокова О.С. Испанский язык Мексики: Языковая картина мира: Монография. — М.: Изд-во РУДН, 2006. — С. 103—104.

版权所有 © Smirnova E., Yliynisheva L., 2013

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名-非商业性使用 4.0国际许可协议的许可。

##common.cookie##