Cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component
- Authors: Smirnova EV1, Yliynisheva LV1
-
Affiliations:
- Peoples’ Friendship University of Russia
- Issue: No 2 (2013)
- Pages: 94-98
- Section: Articles
- URL: https://journals.rudn.ru/linguistics/article/view/9717
Cite item
Full Text
Abstract
The article is dedicated to the cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component on the example of Spanish language.
About the authors
E V Smirnova
Peoples’ Friendship University of Russia
Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty
L V Yliynisheva
Peoples’ Friendship University of Russia
Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty
References
- Виноградов В.С. Лексикология испанского языка. — М.: Высшая школа, 2003. — C. 213—214.
- Мамонтов А.С. Язык и культура: сопоставительный аспект изучения. — М., 2000. — С. 63.
- Писанова Т.В. Ценностная система представлений о пище и традициях ее употребления в кулинарном тезаурусе испанского языка // Актуальные проблемы современного языкознания. — М.: Изд-во РУДН, 2009. — С. 222.
- Ревель Ж.-Ф. Кухня и культура: Литературная история гастрономических вкусов от Античности до наших дней / Пер. с франц. А. Лущанова. — Екатеринбург: У-Фактория, 2004. — С. 14—19.
- Чеснокова О.С. Испанский язык Мексики: Языковая картина мира: Монография. — М.: Изд-во РУДН, 2006. — С. 103—104.