The hypothesis of differentiation of the English adjectivesgood, nice and fine meanings

Cover Page

Cite item

Abstract

The hypothesis of differentiation of the functional and semantic parameters of the general evaluation
adjectives in Modern English is suggested in the given article.

About the authors

O N Prokhorova

Belgorod State University

Email: prokhorova@bsu.edu.ru
Кафедра английского языка; Белгородский государственный университет; Belgorod State University

I V Chekulai

Belgorod State University

Кафедра английского языка; Белгородский государственный университет; Belgorod State University

References

  1. Арутюнова Н.Д. Язык и мир человека. - М.: Языки рус. культуры, 1999.
  2. Вендлер З. О слове GOOD // Новое в зарубежной лингвистике. - М., 1981. - Вып. X: Лингвистическая семантика.
  3. Чекулай И.В. Когда «хорошо» не является благом // Филология и культура: Материалы V междунар. науч. конф., 19-21 окт. 2005 г. / ТГУ им. Г.Р. Державина. - Тамбов, 2005
  4. Чекулай И.В. Функционально-деятельностный подход к изучению принципов оценочной категоризации в современном английском языке: Монография. - Белгород: Изд-во БлГУ, 2006.
  5. Чекулай И.В. Ценность и оценка в категориальной структуре современного английского языка: Дисс. ... д-ра филол. наук. - Белгород, 2006.
  6. Шрамм А.Н. Сколько значений у слова хороший? // Вопросы семантики. - Калининград, 1983.
  7. Garnett A.C. A Non-Normative Definition of «Good» // Values and Moral Development / Ed. by Th.C. Hennessy. - N.Y.: Paulist press, 1976.
  8. Hare R.M. The Language of Morals / R.M. Hare. - L.; Oxford; N.Y.: Oxford Univ. Press, 1970.
  9. Katz J.J. Semantic Theory and the Meaning of Good // The Journal of Philosophy. - 1964. - Vol. LXI. - № 23.
  10. McGreal J. The Third Man // Values and Moral Development. - N.Y., 1976.

Copyright (c) 2010 Prokhorova O.N., Chekulai I.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies