Cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component

Cover Page

Abstract


The article is dedicated to the cultural linguistics analysis of phraseological units with gastronomic component on the example of Spanish language.

About the authors

E V Smirnova

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty

L V Yliynisheva

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Foreign Languages Department Philological Faculty

References

  1. Виноградов В.С. Лексикология испанского языка. — М.: Высшая школа, 2003. — C. 213—214.
  2. Мамонтов А.С. Язык и культура: сопоставительный аспект изучения. — М., 2000. — С. 63.
  3. Писанова Т.В. Ценностная система представлений о пище и традициях ее употребления в кулинарном тезаурусе испанского языка // Актуальные проблемы современного языкознания. — М.: Изд-во РУДН, 2009. — С. 222.
  4. Ревель Ж.-Ф. Кухня и культура: Литературная история гастрономических вкусов от Античности до наших дней / Пер. с франц. А. Лущанова. — Екатеринбург: У-Фактория, 2004. — С. 14—19.
  5. Чеснокова О.С. Испанский язык Мексики: Языковая картина мира: Монография. — М.: Изд-во РУДН, 2006. — С. 103—104.

Statistics

Views

Abstract - 721

PDF (Russian) - 209

Cited-By



Copyright (c) 2013 Смирнова Е.В., Ульянищева Л.В.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies