The storyline as an exponent of the literary text's national-cultural specificity (on the material of the Andean countries' literature)

封面

如何引用文章

详细

The article is devoted to the study of the national-cultural potential of the literary text's storyline on the material of the literature of the Andean countries' historical and cultural zones. The basic extralinguistic factors that determine the theme and the storyline of the region's literary works are examined.

作者简介

N Firsova

Peoples' Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Кафедра иностранных языков; Российский университет дружбы народов; Peoples' Friendship University of Russia

Y Karaseva

Peoples' Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Кафедра иностранных языков; Российский университет дружбы народов; Peoples' Friendship University of Russia

参考

  1. Корнилов О.А. Языковые картины мира как производные национальных менталитетов / 2-е изд., испр. и доп. - М.: ЧеРо, 2003.
  2. Сыромятников О.И. Проблема выявления национально-культурной специфики текста // Национально-культурная специфика текста: межвуз. сб. № 35 науч. тр. / Перм. гос. ун-т. - Пермь, 2007.
  3. Мамонтов С.П. Испаноязычная литература стран Латинской Америки XX века: Учебное пособие. - М.: Высшая школа, 1983.
  4. Гальперин И.Р. Текст как объект лингвистического исследования. - М.: Наука, 1981.
  5. Гюббенет И.В. К проблеме понимания литературного художественного текста. - М.: Знание, 1981.
  6. Земсков Б.В. Латиноамериканский литературный процесс ХVI-ХХ вв. Некоторые теоретические аспекты //Латинская Америка. - 2005. - № 3.
  7. Кофман А.Ф. Латиноамериканский художественный образ мира. - М.: Просвещение, 1997.
  8. Кутейщикова В.Н., Осповат Л.С. Новый латиноамериканский роман. - М.: Знание, 1983.
  9. Чеснокова О.А. Испанский язык Мексики: языковая картина мира: Монография. - М.: Изд-во РУДН, 2006.
  10. Фирсова Н.М. Испанский язык и культура Боливии. - М.: Изд-во РУДН, 2009.

版权所有 © Firsova N., Karaseva Y., 2011

Creative Commons License
此作品已接受知识共享署名-非商业性使用 4.0国际许可协议的许可。

##common.cookie##