Some geographical varieties of Present day English in Canada

Cover Page

Cite item

Abstract

The article deals with some lexical peculiarities in Canadian English.

About the authors

N F Bystrikova

Peoples' Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Кафедра иностранных языковФилологический факультет; Российский университет дружбы народов; Peoples' Friendship University of Russia

E V Mussaui

Peoples' Friendship University of Russia

Email: fgsn@ud.rudn.ru <mailto:fgsn@ud.rudn.ru>
Кафедра иностранных языковФилологический факультет; Российский университет дружбы народов; Peoples' Friendship University of Russia

C C Garcia-Caselles

Peoples' Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Кафедра иностранных языковФилологический факультет; Российский университет дружбы народов; Peoples' Friendship University of Russia

References

  1. Боголюбова Е.В. Культура и общество. - М., 1978.
  2. Брозович Д. Славянские стандартные языки и сравнительный метод // ВЯ. - 1967. - № 1.
  3. Будагов Р.А. Литературные языки и языковые стили. - М., 1967.
  4. Гальперин И.Р. Очерки по стилистике английского языка. - М., 1976.
  5. Попович Л.Г. Лексика английского языка в Канаде. - М., 1978.
  6. Швейцер А.Д. Современная социолингвистика. - М., 1976.
  7. Швейцер А.Д. Литературный английский язык в США и Англии. - М., 1971.
  8. Avis W.S. Speech Differences along the Ontario - US Border. J.C.L. 1954.
  9. Brook J. English Dialects. - L., 1963.
  10. Dean Ch. Is There a Distinctive literary Canadian English? // A.S. - 1963. - V. 38. - № 1-4.
  11. Encyclopedia canadiana. - Ottawa, 1958.
  12. Goodenough W. Componential analysis and the study of meaning language. - 1956. - V. 32. - № 1.
  13. Dictionary of Canadianisms on Historical Principles. - W. Savis, Toronto, 1967.

Copyright (c) 2012 Bystrikova N.F., Mussaui E.V., Garcia-Caselles C.C.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies