National and cultural specifics of functioning of the phraseological units with phytonyms in the Mexican national variant of Spanish language

Cover Page

Abstract


In the article are considered specific features of functioning of the phraseological units with phytonym in the Mexican national variant of Spanish and their role in the formation of the idiomatic picture of the world.

About the authors

L N Guishkayeva

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Department of Foreign Languages

D D Komova

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Department of Foreign Languages

References

  1. Чеснокова О.С. Испанский язык Мексики: языковая картина мира. — М.: Изд-во РУДН, 2006.
  2. “El Clarín”. 19.02.2006.
  3. Rioduero Diccionario. Símbolos. — Madrid: Ediciones Rioduero, 1983.
  4. Кофман А.Ф. Латиноамериканский художественный образ мира. — М.: Наследие, 2003.
  5. Diccionario del español usual en México / Dirigido por Luis Fernando Lara. — México: El Colegio de México, Centro de Estudios Linguísticos у Literarios, 1996.
  6. Испанско-русский словарь. Латинская Америка / Под. ред. Н.М. Фирсовой. — М.: Русский язык; Медиа, 2004.
  7. Испанско-русский словарь. Латинская Америка 2004. — P. 250—252; Cabrera 2002. — 69—70; Santamaría 1992. — 385—386.
  8. Pedro Martín Rodríguez Valladares. Con amor y con palabras. — Madrid: Editorial Edinumen, 2007.
  9. Ахренов А.В. Конвергенция национальных вариантов испанского языка (на материале лексического поля «тело человека» в культурной речи Мадрида и Мехико): Дисс.. канд. филол. наук. — М., 2006.
  10. Torres M. Mientras vivimos. — Barcelona: Planeta, 2000.
  11. Гудков Д.Б. Теория и практика межкультурной коммуникации. — М.: ИТДГК «Гнозис», 2003.

Statistics

Views

Abstract - 314

PDF (Russian) - 139

Cited-By



Copyright (c) 2013 Гишкаева Л.Н., Комова Д.Д.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies