Analysis of Spanish realia in the novel of E. Mendoza “No word from gurb”

Cover Page

Abstract


The article deals with analysis of realia in Spanish culture. The analysis is based on the context of contemporary Spanish novel “No Word from Gurb” by E. Mendoza.

About the authors

O S Lilikovich

Peoples’ Friendship University of Russia

Email: kafedra_fl_rudn@mail.ru
Department of Foreign Languages

References

  1. Ancianos: los grandes olvidados de España. URL: http://www.eluniversal.com.mx/ internacional/68028.html
  2. URL: http://elpais.com/diario/1992/03/24/ espana/701391604_850215.html
  3. Mendoza E. Sin noticias de Gurb — Madrid.: Editorial Seix Barral, 2011.
  4. Виноградов В.С. Введение в переводоведение (общие и лексические вопросы). — М.: Издательство института общего среднего образования РАО, 2001.
  5. Маслова В.А. Лингвокультурология. — М.: Издательский центр «Академия», 2001.
  6. Нелюбин Л.Л. Толковый переводоведческий словарь. Изд. 3-е перераб. и дополнен. — М.: Флинта: Наука, 2003.
  7. Писанова Т.В. Ценностная система представлений о пище и традициях ее употребления в кулинарном тезаурусе испанского языка // Актуальные проблемы современного языкознания: сборник статей. — М.: РУДН, 2009. — С. 221—239.
  8. Рэнд А. Романтический манифест. Философия литературы. — М.: Альпина Паблишер, 2011.
  9. Tosaus Eduardo Ruiz. “Sin noticias de Gurb, la paradoja corrosiva” // Revista Electrónica Cuatrimestral de Estudios Literarios “Espéculo”. — 2003. — № 25. URL: http://www.ucm.es/info/ especulo/numero25/gurb.html
  10. Entrevista a Eduardo Mendoza, Revista de literatura, Saint Paul´s College, Barcelona. URL: http://wfs.vub.ac.be/cis/stpauls/booknet/booknet.htm
  11. Свободная энциклопедия Википедия. URL: www.wikipedia.org

Statistics

Views

Abstract - 467

PDF (Russian) - 184

Cited-By



Copyright (c) 2013 Лиликович О.С.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies