Phraseological units with component-somatism in objectification of process of drinking in the French culture

Cover Page

Abstract


In this paper, by analyzing the French phraseological units with components-somatism revealed information about national and cultural peculiarities of objectification of certain organs of the human body involved in the process of drinking in the French culture.

About the authors

Zh V Kurguzenkova

Moscow State Open University, V. S. Chernomyrdin

Email: zhanna-rudn2005@rambler.ru
Department of Romance / Germanic languages and culture Faculty “Foreign Languages and Translation”

References

  1. Борисова А.С. Французский национальный характер сквозь призму современных французских печатных рекламных текстов: Автореф. дисс.. канд. филол. наук. — М., 2010. — С. 6.
  2. Кургузёнкова Ж.В. Метафорическая концептуализация вина во французской фразеологии // Вестник РУДН. Серия «Лингвистика». — 2010. — № 1. — С. 77—83.
  3. Кургузёнкова Ж.В. Фразеологические единицы с семантическим компонентом «пить» в контексте прикладной лингвокультурологии // Вестник МГОУ. Серия «Общественно-политические и гуманитарные науки». — 2012. — № 2 (8). — С. 18—21.
  4. Ларина Т.В., Стернин И.А., Стернина М.А. Очерк английского коммуникативного поведения. — Воронеж, 2003. — С. 10.
  5. Михеева Н.Ф. Языковая личность в глобальном мире // VIII Степановские чтения: материалы докладов и сообщений международной конференции (Москва, 26—27 апреля 2011 г.). — М.: РУДН, 2011. — С. 16.
  6. Фирсова Н.М. О национальных характерах испаноязычных и англоязычных народов в сопоставительном плане // Филологические науки. — 2004. — № 2. — С. 51.
  7. Chatelain-Courtois M. Les Mots du Vin et de l`Ivresse. — P.: Belin, 2001.
  8. Guillemard C. Les Mots de la Cuisine et de la Table. — P., 1990.

Statistics

Views

Abstract - 368

PDF (Russian) - 128

Cited-By



Copyright (c) 2013 Кургузёнкова Ж.В.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies