Phraseological units with component-somatism in objectification of process of drinking in the French culture

Cover Page

Abstract


In this paper, by analyzing the French phraseological units with components-somatism revealed information about national and cultural peculiarities of objectification of certain organs of the human body involved in the process of drinking in the French culture.

Zh V Kurguzenkova

Moscow State Open University, V. S. Chernomyrdin

Email: zhanna-rudn2005@rambler.ru
Department of Romance / Germanic languages and culture Faculty “Foreign Languages and Translation”

  • Борисова А.С. Французский национальный характер сквозь призму современных французских печатных рекламных текстов: Автореф. дисс.. канд. филол. наук. — М., 2010. — С. 6.
  • Кургузёнкова Ж.В. Метафорическая концептуализация вина во французской фразеологии // Вестник РУДН. Серия «Лингвистика». — 2010. — № 1. — С. 77—83.
  • Кургузёнкова Ж.В. Фразеологические единицы с семантическим компонентом «пить» в контексте прикладной лингвокультурологии // Вестник МГОУ. Серия «Общественно-политические и гуманитарные науки». — 2012. — № 2 (8). — С. 18—21.
  • Ларина Т.В., Стернин И.А., Стернина М.А. Очерк английского коммуникативного поведения. — Воронеж, 2003. — С. 10.
  • Михеева Н.Ф. Языковая личность в глобальном мире // VIII Степановские чтения: материалы докладов и сообщений международной конференции (Москва, 26—27 апреля 2011 г.). — М.: РУДН, 2011. — С. 16.
  • Фирсова Н.М. О национальных характерах испаноязычных и англоязычных народов в сопоставительном плане // Филологические науки. — 2004. — № 2. — С. 51.
  • Chatelain-Courtois M. Les Mots du Vin et de l`Ivresse. — P.: Belin, 2001.
  • Guillemard C. Les Mots de la Cuisine et de la Table. — P., 1990.

Views

Abstract - 241

PDF (Russian) - 87


Copyright (c) 2013 Кургузёнкова Ж.В.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.