Linguistic consideration of texts in internet

Cover Page

Abstract


The research deals with linguistic and cultural approaches in considering the texts in the Internet. Different types of texts are examined as well as a process and results of semantic and cultural relations among the texts in the Internet are analyzed.

About the authors

P V Moroslin

International Slavonic Institute

Факультет иностранных языков; Международный славянский институт; International Slavonic Institute

References

  1. Атабекова А.А. Лингвистический дизайн WEB-страниц (сопоставительный анализ языкового оформления англо- и русскоязычных WEB-страниц). - М.: Изд-во РУДН, 2003.
  2. Галичкина Е.Н. Специфика компьютерного дискурса на английском и русском языках (на материале жанра компьютерных конференций): Автореф. дисс. ... канд. филол. наук. - Волгоград, 2001.
  3. Дедова О.В. Теория гипертекста и гипертекстовые практики в Рунете. - М.: Изд-во МГУ, 2008.
  4. Какорина Е.В. СМИ и Интернет-коммуникация (области пересечения и взаимодействия) // Язык современной публицистики: сб. статей. - М.: Флинта, 2007а.
  5. Какорина Е.В. Язык Интернет-коммуникации // Сб.: Язык массовой и межличностной коммуникации. - М.: Медиатека, 2007б.
  6. Калмыков А.А., Коханова Л.А. Интернет-журналистика. - М.: Юнити, 2005.
  7. Кронгауз М.А. Утомленные грамотой // Новый мир. - 2008. - № 5.
  8. Лутовинова О.В. Лингвокультурологические характеристики виртуального дискурса: Автореф. дисс. ... докт. филол. наук. - Волгоград, 2009.
  9. Морослин П.В. Есть ли речевой этикет в Интернете? // Русская речь. - 2009. - № 4.
  10. Трофимова Г.Н. Языковой вкус Интернет-эпохи в России: Функционирование русского языка в Интернете: концептуально-сущностные доминанты - М.: Изд-во РУДН, 2004.
  11. Фомичева И.Д. Социология интернет-СМИ: Учебное пособие. - М.: Факультет журналистики МГУ им. М.В. Ломоносова, 2005.

Statistics

Views

Abstract - 206

PDF (Russian) - 1056

Cited-By



Copyright (c) 2009 Морослин П.В.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies