ANALISIS OF THE “BOUNDARY LAYER“ STRESS-STRAIN STATE IN FRAMES OF THE NONCLASSICAL CYLINDRICAL SHELL THEORY

Cover Page

Cite item

Abstract

Two variants of a refined theory of determining the stress-strain state in the boundary zone of a cylindrical shells are represented. As an example the calculations of a shell with rigidly restrained on two edges and under the influence of local distributed and concentrated loadings is considered. The Comparison of calculation results of the stress-strain state shell obtained in this work and by the classical theory is given

About the authors

Val V Firsanov

Moscow Polytechnic University, Moscow

Email: mailto:k906@mai.ru
Moscow Aviation Institute, Moscow, Russia

References

  1. Фирсанов В.В. Погранслой и его влияние на прочность цилиндрической оболочки переменной толщины// Вестник МАИ. 2010.Т.17. №5.С.212-218.
  2. V.V. Firsanov and Ch.N. Doan. Energy-Consistent theory of cylindrical shells. //Journal of Machinery Manufacture and Reliability, 2011,Vol.40, No.6, pp.543-548.
  3. Firsanov V.V., Doan T.N. Investigation of the statics and free vibrations of cylindrical shells on the basis of a nonclassical theory// Composites: Mechanics, Computations, Applications: An International Journal/ Begell House, INC.,2015. Vol.6, Issue 2.Pp 135-166.
  4. Фирсанов Вал.В. Напряженное состояние типа «пограничный слой» - краевое кручение прямоугольной пластинки // Строительная механика инженерных конструкций и сооружений. 2016. №6. С.44-51.
  5. Фирсанов Вал.В., Доан Ч.Н., Хиеу Л.Ч. Уточненная теория расчета напряженно-деформированного состояния цилиндрической оболочки переменной толщины // Вестник МАИ. 2013. Т.20. № 4. С.198-211.
  6. Фирсанов Вал.В., Доан Ч.Н. Энергетически согласованный подход к исследованию упругих оболочек произвольной геометрии// Вестник МАИ. 2011. Т.18. №1. С.194-207.

Copyright (c) 2017 Firsanov V.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies